Species
Bird Species in American Samoa
Explore the birds of American Samoa and their seasonal observation frequencies. Upload your eBird life list to personalize the list and find your target species.
67 target species
Showing 67 of 67 target species
| Species | Annual frequency | January | February | March | April | May | June | July | August | September | October | November | December |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Blue-billed White-Tern Gygis candida | 57.1% | 73.5% | 82.6% | 76.8% | 54.1% | 35.5% | 34.1% | 29.3% | 42.1% | 43.4% | 67.9% | 68.6% | 77.8% |
| Eastern Wattled-Honeyeater Foulehaio carunculatus | 49.6% | 67.0% | 73.8% | 62.7% | 29.0% | 30.3% | 31.7% | 59.4% | 46.8% | 31.4% | 48.9% | 56.5% | 57.9% |
| Samoan Starling Aplonis atrifusca | 44.8% | 57.0% | 55.6% | 52.9% | 36.2% | 35.8% | 33.2% | 57.5% | 44.8% | 25.9% | 37.6% | 48.9% | 51.6% |
| White-rumped Swiftlet Aerodramus spodiopygius | 42.4% | 51.1% | 63.4% | 45.5% | 16.8% | 28.4% | 51.3% | 53.3% | 32.0% | 25.7% | 44.9% | 42.5% | 53.5% |
| White-tailed Tropicbird Phaethon lepturus | 40.8% | 38.5% | 48.0% | 42.0% | 32.2% | 15.7% | 59.3% | 56.8% | 39.6% | 24.5% | 54.0% | 37.9% | 41.2% |
| Pacific Kingfisher Todiramphus sacer | 40.7% | 55.5% | 58.6% | 45.7% | 36.1% | 30.6% | 42.2% | 41.0% | 22.4% | 15.1% | 36.8% | 50.7% | 54.2% |
| Great Frigatebird Fregata minor | 34.3% | 48.0% | 46.8% | 38.0% | 29.5% | 24.0% | 39.5% | 17.1% | 24.6% | 10.0% | 56.3% | 45.4% | 32.9% |
| Common Myna Acridotheres tristis | 32.5% | 20.5% | 37.6% | 18.9% | 38.5% | 40.1% | 42.2% | 29.4% | 42.4% | 9.6% | 43.1% | 41.5% | 26.6% |
| Pacific Imperial-Pigeon Ducula pacifica | 30.9% | 38.8% | 32.4% | 38.8% | 27.9% | 25.5% | 43.6% | 16.8% | 24.9% | 11.1% | 37.9% | 36.3% | 36.3% |
| Brown Noddy Anous stolidus | 28.7% | 20.6% | 28.9% | 31.2% | 16.9% | 17.6% | 10.7% | 28.9% | 28.0% | 42.3% | 40.7% | 42.7% | 36.2% |
| Red-footed Booby Sula sula | 24.3% | 24.8% | 33.8% | 26.6% | 23.3% | 17.6% | 35.5% | 18.8% | 21.9% | 24.0% | 18.2% | 32.2% | 15.2% |
| Red-vented Bulbul Pycnonotus cafer | 23.2% | 13.7% | 23.0% | 9.5% | 33.0% | 19.5% | 25.5% | 15.3% | 27.2% | 12.0% | 48.2% | 34.0% | 17.0% |
| Brown Booby Sula leucogaster | 22.1% | 18.9% | 29.3% | 30.1% | 19.9% | 22.0% | 8.9% | 24.4% | 23.2% | 20.4% | 17.3% | 26.3% | 24.1% |
| Pacific Reef-Heron Egretta sacra | 21.6% | 16.1% | 31.1% | 20.8% | 19.2% | 12.6% | 25.9% | 15.9% | 29.6% | 8.8% | 37.8% | 24.6% | 16.3% |
| Crimson-crowned Fruit-Dove Ptilinopus porphyraceus | 20.8% | 41.0% | 27.0% | 29.6% | 17.2% | 9.9% | 5.7% | 21.1% | 14.6% | 5.9% | 10.4% | 31.1% | 36.2% |
| Pacific Golden-Plover Pluvialis fulva | 19.6% | 23.5% | 37.2% | 24.7% | 25.7% | 1.4% | 7.7% | 4.6% | 4.9% | 16.3% | 38.4% | 34.8% | 15.6% |
| Wandering Tattler Tringa incana | 15.6% | 17.5% | 30.6% | 16.9% | 20.6% | 12.8% | 2.1% | 7.2% | 9.9% | 9.5% | 26.1% | 16.9% | 16.6% |
| Lesser Frigatebird Fregata ariel | 14.7% | 12.1% | 25.4% | 15.4% | 20.7% | 10.3% | 12.7% | 3.1% | 12.3% | 5.3% | 24.4% | 19.9% | 14.2% |
| Buff-banded Rail Gallirallus philippensis | 14.0% | 31.7% | 26.9% | 15.9% | 8.3% | 5.0% | 12.5% | 7.6% | 8.1% | 9.5% | 5.5% | 15.7% | 21.2% |
| Samoan Myzomela Myzomela nigriventris | 13.5% | 1.0% | 14.7% | 5.9% | 17.2% | 7.3% | 16.7% | 26.6% | 16.4% | 6.0% | 24.9% | 22.8% | 2.7% |
| Black Noddy Anous minutus | 12.7% | 20.6% | 23.7% | 12.9% | 4.4% | 0.0% | 0.0% | 8.6% | 8.5% | 16.0% | 17.0% | 18.6% | 21.9% |
| Australasian Swamphen Porphyrio melanotus | 12.2% | 5.6% | 17.1% | 12.0% | 11.9% | 11.2% | 15.4% | 5.8% | 5.3% | 12.7% | 20.0% | 8.5% | 21.1% |
| Polynesian Starling Aplonis tabuensis | 10.4% | 16.2% | 14.6% | 10.0% | 5.1% | 12.3% | 5.6% | 12.9% | 6.5% | 2.1% | 17.2% | 13.2% | 9.7% |
| Blue-gray Noddy Anous ceruleus | 9.2% | 4.3% | 7.5% | 12.1% | 9.2% | 12.1% | 9.2% | 8.5% | 11.5% | 7.9% | 6.6% | 13.4% | 8.3% |
| Blue-crowned Lorikeet Vini australis | 8.2% | 26.4% | 25.6% | 11.2% | 0.0% | 0.5% | 1.5% | 4.4% | 0.4% | 1.1% | 0.0% | 11.1% | 16.7% |
| Jungle Myna Acridotheres fuscus | 7.3% | 1.0% | 10.6% | 1.6% | 6.8% | 8.1% | 1.5% | 14.1% | 8.4% | 1.5% | 11.7% | 18.1% | 4.6% |
| Shy Ground Dove Pampusana stairi | 5.5% | 14.3% | 17.3% | 11.4% | 2.1% | 0.9% | 1.5% | 2.9% | 3.2% | 1.0% | 0.0% | 3.4% | 7.9% |
| Many-colored Fruit-Dove Ptilinopus perousii | 5.2% | 7.4% | 5.5% | 4.6% | 4.2% | 0.9% | 0.1% | 8.6% | 2.6% | 5.6% | 6.6% | 6.6% | 10.1% |
| Fiji Shrikebill Clytorhynchus vitiensis | 4.8% | 15.7% | 13.9% | 0.0% | 2.1% | 0.4% | 0.0% | 2.9% | 2.1% | 1.9% | 2.0% | 4.9% | 11.0% |
| Masked Booby Sula dactylatra | 3.7% | 1.0% | 3.4% | 1.0% | 2.2% | 7.2% | 1.5% | 4.4% | 10.6% | 3.1% | 3.0% | 4.2% | 3.3% |
| Black-naped Tern Sterna sumatrana | 2.8% | 0.0% | 1.4% | 3.3% | 0.0% | 3.2% | 0.0% | 5.8% | 0.0% | 7.3% | 12.1% | 0.0% | 0.9% |
| Wedge-tailed Shearwater Ardenna pacifica | 2.8% | 5.0% | 6.0% | 4.7% | 2.6% | 0.0% | 2.9% | 0.0% | 0.0% | 3.0% | 0.0% | 2.8% | 6.4% |
| Ruddy Turnstone Arenaria interpres | 2.6% | 3.1% | 6.2% | 3.6% | 3.0% | 0.0% | 2.1% | 0.0% | 3.1% | 0.0% | 0.0% | 8.1% | 1.8% |
| Sooty Tern Onychoprion fuscatus | 2.5% | 0.9% | 0.0% | 0.0% | 4.3% | 0.9% | 2.9% | 8.3% | 0.0% | 0.4% | 5.8% | 1.7% | 5.2% |
| Tropical Shearwater Puffinus bailloni | 2.3% | 1.9% | 3.0% | 0.8% | 0.0% | 11.3% | 0.0% | 0.0% | 0.4% | 3.0% | 3.6% | 0.9% | 2.8% |
| Eastern Barn Owl Tyto javanica | 1.8% | 2.2% | 3.0% | 1.8% | 0.0% | 8.2% | 0.0% | 0.1% | 0.9% | 0.0% | 0.0% | 2.6% | 2.5% |
| Long-tailed Koel Urodynamis taitensis | 1.8% | 5.3% | 1.7% | 4.4% | 0.0% | 2.7% | 0.0% | 1.6% | 1.6% | 1.0% | 0.0% | 2.1% | 0.9% |
| Bridled Tern Onychoprion anaethetus | 1.8% | 2.2% | 4.3% | 2.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 4.3% | 0.0% | 0.0% | 3.6% | 3.5% | 1.2% |
| Sooty Shearwater Ardenna grisea | 1.6% | 0.0% | 0.0% | 3.9% | 8.3% | 1.3% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 3.6% | 2.1% | 0.0% |
| Black-winged Petrel Pterodroma nigripennis | 1.3% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.4% | 13.6% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 1.3% | 0.0% |
| Pacific Black Duck Anas superciliosa | 1.2% | 0.0% | 0.0% | 3.6% | 2.1% | 2.3% | 0.0% | 1.6% | 2.2% | 0.0% | 0.0% | 0.5% | 1.6% |
| Red Junglefowl Gallus gallus | 1.1% | 3.1% | 0.0% | 0.8% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 4.3% | 1.0% | 1.8% | 2.4% |
| Rock Pigeon Columba livia | 1.1% | 0.0% | 1.3% | 1.6% | 1.8% | 0.0% | 0.0% | 1.3% | 0.4% | 0.0% | 4.5% | 2.2% | 0.0% |
| Great Crested Tern Thalasseus bergii | 0.9% | 0.9% | 0.0% | 0.8% | 0.0% | 0.4% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 8.1% | 0.4% | 0.0% |
| Red-tailed Tropicbird Phaethon rubricauda | 0.8% | 0.0% | 0.0% | 1.6% | 0.0% | 4.4% | 0.0% | 1.5% | 0.0% | 0.0% | 1.0% | 0.0% | 1.2% |
| Herald Petrel Pterodroma heraldica | 0.8% | 1.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 6.3% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 2.2% | 0.0% |
| Gray-backed Tern Onychoprion lunatus | 0.8% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 1.0% | 5.8% | 1.8% | 0.4% |
| Polynesian Storm-Petrel Nesofregetta fuliginosa | 0.7% | 0.9% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 2.1% | 1.6% | 2.1% | 2.1% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| Sanderling Calidris alba | 0.6% | 0.9% | 0.0% | 0.8% | 2.1% | 0.0% | 2.1% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 1.3% | 0.4% |
| Tahiti Petrel Pseudobulweria rostrata | 0.6% | 0.0% | 1.7% | 0.0% | 0.0% | 2.7% | 1.5% | 0.0% | 0.4% | 0.0% | 0.0% | 0.8% | 0.0% |
| Bristle-thighed Curlew Numenius tahitiensis | 0.6% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 2.1% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.8% | 4.2% |
| Collared Petrel Pterodroma brevipes | 0.5% | 0.0% | 0.0% | 3.1% | 0.0% | 0.4% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 2.9% | 0.0% |
| Mottled Petrel Pterodroma inexpectata | 0.4% | 0.0% | 0.0% | 2.3% | 0.0% | 0.4% | 1.5% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 1.0% | 0.0% | 0.0% |
| Spotless Crake Zapornia tabuensis | 0.4% | 0.0% | 1.3% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 3.6% | 0.0% | 0.0% |
| Short-tailed Shearwater Ardenna tenuirostris | 0.4% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 4.6% | 0.0% | 0.0% |
| Gould's Petrel Pterodroma leucoptera | 0.3% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 3.6% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| Phoenix Petrel Pterodroma alba | 0.3% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 3.6% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| Peregrine Falcon Falco peregrinus | 0.2% | 1.0% | 0.0% | 1.8% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| White-necked Petrel Pterodroma cervicalis | 0.2% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 1.5% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 1.3% | 0.0% |
| Pacific Swallow Hirundo javanica | 0.2% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 2.1% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| Cook's Petrel Pterodroma cookii | 0.1% | 0.0% | 0.0% | 1.8% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| Northern Shoveler Spatula clypeata | 0.1% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 1.6% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| Parasitic Jaeger Stercorarius parasiticus | 0.1% | 0.0% | 0.0% | 1.6% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| House Sparrow Passer domesticus | 0.1% | 0.9% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| Masked Lapwing Vanellus miles | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| Eurasian Whimbrel Numenius phaeopus | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |
| Eurasian Tree Sparrow Passer montanus | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% | 0.0% |